Punktering!!!!!

Idag har vi varit och hälsat på lilla mamma! Jätteroligt! Vi fick fantastiskt goda frasvåfflor! Glämde att skriva upp receptet!
PÅ vägen hem fick vi punktering! Som tur va märkte vi av det och kunde sakta ner farten och stanna bilen!
Vi är glada för att det inte hände nån olycka!
Strax före Uppsala blev vi stående mitt på E-fyran och fick ringa efter bärgningshjälp!
Domkraften som alltid har legat i bilen var nämligen borta! Den kom med alla säkerhet bort då bilen blev stulen i höstas!
Bärgningsbilen kom och hjälpte oss att sätta på reservdäcket! Det visade sig att det däcket var ett tillfälligt däck som man bara fick köra max 80 km i timmen med! Istället för 19.00 var vi hemma strax efter 21
Skönt att vara hemma igen! Det blåste snålkallt på vägen!

Ja nu är helgen slut och jobbet börjar imorgon igen!

Ha en bra vecka alla ni som läser detta!





TACK FÖR IDAG LILLA MAMMA !

Lilla kära mamma!

Imorgon ska jag åka ner till min lilla mamma i Stockholm. jag har inte sett henne på så länge! Det ska bli  mysigt att få krama om henne! Jag önskar så att kunde få vara frisk och inte ständigt behöva gå med sån värk!
Det är så lite man kan hjälpa henne med då vi bara är därnere enstaka dagar!
Jag hoppas att jag kan ta henne runt några dagar i sommar så att hon inte behöver sitta inne i sin lägenhet hela sommaren!
Hon är så duktig och kämpar på. Hon vill inte ta in att hon inte behöver göra en massa saker ( som tex stryka, tvätta,etc) har försökt att få henne att vänta med sånt tills vi kommer ner även om det inte blir så ofta som jag önskade!
Tur att hon kan läsa och skicka mail på sin dator! På så sätt gick det att regelbundet hålla kontakt med henne under vår långresa i Thailand! Jag tror inte att så många 83-åringar är så duktiga som hon på datorn!
Ja, jag älskar verkligen min lilla mamma och hoppas att hon får leva många år till!

Massor att göra på jobbet!! MEN jag trivs!

Ja nu har man kommit tillbaka till den krassa verkligheten här hemma! Det är massor att göra på jobet från det att man kommer tills man går hem!
Igår fick vi göra en akut utryckning och jag var inte hem förrän kl 10 på kvällen!
TROTS detta så trivs jag med mitt jobb!
Det viktiga är att man mitt uppe i jobbet ändå kan känna en vila inom sig själv och må bra!

Som Kahlil Gibran säger i sin bok Profeten:
" Ni vill mäta tiden, den omätliga och gränslösa. Och ni vill låta timmar och årstider bestämma er livsföring och er själs inriktning.
Av tiden vill ni göra en flod, på vars strand ni önskar sitta och se den rinna bort.
Men det tidlösa inom er är medvetet om livets tidlöshet och vet, att för den innevarande dagen är gårdagen blott ett minne och morgondagen en dröm.
Och att det som finns inom er av sång och begrundan ännu rör sig inom gränserna för det första ögonblick när stjärnor ströddes i rymden................
Och låt varje dag famna det förflutna med sitt minne och framtiden med sin längtan."



                                  

Sinnesro är att leva i nuet

Vi människor har svårt att leva i nuet!
Vi ser ofta bakåt och kanske grämer oss över det som varit, vad som blivit fel, vilka oförätter vi blivit utsatta för, etc etc
Det är lätttare att tycka synd om sig själv eller skylla på andra människor eller sina omständigheter om man mår dåligt och livet känns tungt!
Vissa människor  är "Dramatikberoende".
Det måste hända nåt för att man ska må bra! Man skapar dramatik runt i kring sig, gör sig intressant,ljuger för att få uppmärksamhet etc. Om man inte lever i kaos så mår man dåligt!

Det är viktigt att bara våga "vara stilla" lbland och låta själen få komma i fatt en.
Detta är något som jag tror man måste bestämma sig för! Det är inte alltid så lätt! Men det går om man verkligen vill och förstår att detta är nödvändigt för att man ska kunna må bra!

Som Gerald Jampolsky en gång skrev;    " Vi ger själen näring när vi finner värde i ögonblickets stillhet och inser att nuet är den enda tid som finns "



Är allergisk mot snö och kyla! Men...Ljuset är på väg!

Igår trodde jag att våren var något på väg! Vi tog en långpromenad i solen! Man kunde höra hur fåglarna sjöng! Snön hade börjat att smälta! Det va jättemysigt!

Idag har det snöat hela dan! Kallt är det också! Jag tror jag aldrig kommer att kunna vänja mig vid klimatet här!
Mina luftrör mår bättre i varmare klimat! I Thailand var min hosta borta! Så snart vi kom till Arlanda och väntade på tåget hem började jag att hosta igen!
 Ja inget blir ju bättre av att klaga egent,ligen! man får vara glad åt det lilla istället! Det som jag märkte då vi kom hem är att ljuset har kommit tillbaka! Det är inte l'ängre mörkt då man går till jobbet eller mörkt då man går hem!
Det är ju iallafall ett vårtecken! (trots snön!)

Tänk att det nu blir ljusare tider! Vi slipper mörkret!
Varje människa mår allt bättre då ljuset kommer !



Ja, så var man tillbaka i kalla Sverige igen! Var har våren tagit vägen??

Ja, nu är man tillbaka till Gävle igen! Folk tycker att det är vår nu! Det tycker absolut inte jag! Det finns både snö och är kallt!
Jag längtar verkligen tillbaka till solen och värmen! Planen är iallafall att vi kommer att återvända till Thailand om ett år! Nu gäller det att spara pengar!
Till hösten blir det Sri Lanka  igen två - tre veckor! Det är ju inte semester, men jag får iallfall komma till värmen igen!
Jag hann inte mer än hem ( på Arlanda ) så började jag att hosta igen! jag tror att min luftrör inte tål kallt klimat! Har varit bra under hela tiden i Thailand!

Idag träffade vi vår lilla Novalie! Jättemysigt! På eftermiddagen kom både Lucas och Oliver hit och hälsade på tillsammans med sina föräldrar. Jättekul!
Det som är roligt med att komma hem är att få träffa barn och barnbarn igen! ja naturligtvis min lilla mamma också! Nästa vecka ska vi åka och hälsa på henne!

Att komma tillbaka till jobbet kändes faktiskt jättekonstigt! Hursomhelst så vet jag att jag snart är inne i "tänket" där igen! Jag trivs jättebra på jobbet! har aldrig trivts så bra nån annanstans! Synd bara att jobbet ligger här i Gävle! Gävle skulle jag utan problem kunna vara utan!!

Mu får man drömma om nästa resa samt leva lite på minnen vi har tillsammans från vår helt underbara resa!




Nykära på "gamla dar"!!




Att "bara vara" är viktigt !



Nu drömmer vi om nästa resa!
Fast viktigt är att också lära sig att njuta av livet idag och se det postiva !

Bye Bye Thailand for denna gang!

Sitter nu pa Koshan road med alla backpackers! ( Bangkok) KOmmer att sakna Thailand!
Jag kan inte pasataatt jag langtar hem till kylan! Jag alskar sol och varme och detta land! Man tar bara en dag i taget! Jag tror att det ar sa nman egentligen behover leva for att ma bra!
Om fyra timmar gar planet hem!
Ok jag saknar alla barn och barnbarn. men jag kommer att langta tillbaka hit!
NASTA AR ATERVANDER VI HIT !

Varje manniska borde fa kunna komma ivag och bara lata sjalen komma ifatt en!!

ja, hejda! Vi hors nar jag kommit hem!
Var radda om er alla darute !

Fy for apor!

Idag for vi forst med en liten lastbil med tak men oppet pa siforna. Det slukke forestlla buss! Vi skulle aka in till Krabi for att kopa bussbiljett for resan till Bangkok pa fredag natt!
Darifran akte vi moroybike taxi ca en mil till en tigergrotta! jag var allt ganska radd da han korde! han korde som en tok och har far man inga hjalmar! tacko lov att det gick bra!

Nar vio kom fram till platsen sa var det en trappa som var ca  1300 trappsteg rakt upp for ett apberg till ett typ av tempel och utsiktsplats! nat jag gat ca 50 steg rakt upp sa gav jag upp! Roffe ville fortsatta!
Efter ca tva timmar blev jag jatteorolig att han inte hade kommit ner! var orolig att det hant nat med hjartat i varmen och av anstrangningen att klattra! jag bad nagra tyskar titta efter honom nar de kom upp!
Efter drygt tva timmar far jag syn pa honom pa vag ner! jag blev sa glad att jag borjade att grata! hade hunnit att tanka manga tankar innan jag sag honom! vad skulle jag ha gjort pa ett apberg mitt i Thailand ensam om nagot hade hant!
Oj vad jag alskar Roffe!
Han hade tjafsat med apor pa vagen ner och jag blev betsuklen av en apa pa min vattenflaska nar jag satt och vantade pa honom! jag avskyr apor! Det var massor dar! De var som i olika familjer som var osamas med varandra och slogs!!

ja,ja vi komdar ifran utan att ha blivit bitna av apor samt med livet i behall! Nu i efm har vi legat vid var pool ocg bara slappat!
Vi hors igen!!
TUR ATT VI INTE HAR APOR I SVERIGE

Efter lang bussresa kom vi till Krabi

Vi ar nu i Krabi egter forst en fard med motorbike pa on Koh payam, sen speedboat till ranong dar en taxi vantade pa oss for att ta oss till en buss station!Efter ca 8 timmars fard kom vi antligen hit!
Eftersom vi inte hade bestamt nat hotel eller liknanade i forvag sa var det lite spannande att se vart vi skulle hamna!
Till slut hamnade vi pa ett sagolikt stalle lite i utkanten av Ao nang. Vi har en stor pool och egen bungalow med massor med vackra vater runti i kring oss!
Pa kvallarna hor vi cikador veraner faglar grodor ja massor av olika ljud fran dem! pa morgnarna sa sjukger det apor uppe ifrn bergen. De later som fljojtar! Runt i kring oss har vi hoga berg! jattevackert!
bara en fem minuters promenad harifran sa ligger tirist straket! tack o lov att vi bor borta ifranallt folk! Vi hor inte ens ljudet fran gatan!

Igar var vi har pa stranden och traffade lite evsnakar! en ar en god van till oss!
nagra tahilandska flickor fixade bade naglar pa fingrar och tar! Skont att bli ompysslad! Jattebilligt har! Imorgon ska jag fa lite tahaimassage! behovs efter alla langa fareder pa motorbike och bussar!

Ifag har vi hyrt en batroch blivit korda ut till olika oar dar vi har badat! pa en o var det en stor grotta som man kunde simma in i! pa denna o fanns det aven mycket apor! Dem aktade jag mig MYCKET noga for! Gillar inte apor!

Vi stortrivs har i Thailan (men mest pa den o Koh payma dar vi varit langst!) KOnstigt att hora turister har prata pa svenska! Det har bara varit jag och Roffe forrut!
Skamdes lite for att jag var svensk idag! pa en av oarna var det en kvinna som lag och solade toppless! har i thailan ar det strikt forbvjudet att gora det! Det har med deras religion och syn pa kvinnor! jag anser nog att man ska ta sedan dit man kommer och kunna ratta sig efter regler har aven om man rakar vara svensk! Latsades inte att jag var svensk!

Nej nu slutar kah for denna gang!

Kramar pa er alla som laser detta! Aterkommer om ettpar dagar!

Fantastisk solnedgang over bergen i Burma

Igar kvall nar det bleb ebb tog vi en promenad over stranden ! Vi fick ga over egnedomlg berg och klippor for att komma till de sntand vi var pa for ett ar sedan!
Vi kom fram strax fore solnedgangen. Det var fantastiskt att sitta ner i sanden ich se solen ga ner borta over Burmas bergsmassiv i horisonten som ett stort eldrott klot! En upplevles som inte kan beskrivsa i oord!
Sedan vi tagit lite frukt, cashewnotter och dricka pa en lite bar sa hade det hunniit att bli mmorkt!
Som tut va sa hade vi vara ficklampor med oss! Det hhade hunnit att bli hogvatten sa vi fick ga pa sma stigar genom djungel for att komma upp till en vag som kunde leda oss till vart stalle!
Ljuden i djungeln fran alla djur var halet fantsiikt! Stjarnhilmen var underabar! Att bara sta dar i morkret ch titta upp!
Det enda jag var lite radd for var ev ormar coh hundar! Jag hade en lang pinne i handen om det skulle komma fram nagot fran morkret!

Ja, vi stoirtrivs har! Vi stannar nu kvar har nagra ytterligare dagar! Det finns ju ingen annledning att leta efter ett Nytt paradis nar man redan funnit  ett! Nasta sondag drar vi vidare mot Krabi ( AC,Pool, el) for nagra dagar innen vi stu=icker vidare till Bangkock!!

Ha det bra hemma i vinterkylan!Ar glad att jag slipper va dar nu!

RSS 2.0