Tankar..........!




Ibland så kommer det tankar av olika slag. Jag tror att det är viktigt att bara sitta ner ibland och låta tankarna komma och faktiskt tillåta sig att tänka klart, än att rusa iväg och göra nåt annat!
Har ofta alltför bråttom och stressar kanske mer ibland än vad som behöver. Viktigt  då är att sätta ner och låta själen få komma i fatt en!
Jag tror att Gud däruppe från  sin himmel ibland tittar ner på oss och önskar att vi kunde stilla ner oss och känna hans närhet. Ställa de frågor man behöver och då också försöka lyssna vad han vill säga på olika sätt. 

Ibland är det lätt att lura sig själv då man springer iväg, glömmer att lyssna på andra,på Gud, man bara rusar.....!

Läste en bra sak som jag vill dela:

"I själva verket så lurade vi oss själva, för djupt nere i varje man, kvinna och barn vilar en grundläggande inställning om Gud. Den kan skymmas av olycka, av rikedom, av dyrkan av andra saker, med i en annan form finns den där. För tro på en kraft som är större än vår egen, och mirakulösa bevis på denna kraft i männsikans liv, är sanningar lika gamla som människan själv.
Vi insåg till slut att tro på Gud var en del av vår natur, ungefär på samma sät som den känsla vi hyser för en god vän.
Ibland var vi tvungna att oförskräckt söka, men han fanns där. Han var lika verklig som vi var
..."
(Hämtad ur stora boken)



Lördag natt!

Svårt att sova. Tankarna far igenom skallen. Lika bra att vara uppe en stund till! Imorgon är det söndag så då får man ju sova så länge man bara vill! Underbart!
Imorgon ska jag skypa med Sri Lanka! Ser fram emot det! Tänk att det funkar att man kan sitta i lilla Gävle och prata genom datorn med folk på andra sidan jordklotet! Ja det kommer jag nog aldrig rikitgt att förstå hur det kan gå till! (Dum som jag är på datavärlden!)
Det är lugnt i huset! Vår lilleman sover borta hos kompisar så det är inget dunkadunka från hans rum. Det enda jag hör är min mans djupa snarkningar!Ganska fridfullt faktiskt! Det är bara mina egna tankar som snurrar! Ska strax gå och ta mig en kopp te innan jag ska försöka sova igen!
Tur att Gud i sin himmel kan titta ner på oss små varelser och ge oss sin frid som faktiskt övergår allt förstånd! Det är great! Även det ofattbart! Honom kan man ju ha connection med utan datorn när som helst och var som helst om man vill förstås!
Även om man inte hör honom så finns han ju där! Tänker ofta på dikten "fotspår i sanden"!
God natt påer därute


Onsdag kväll

Livet är intensivt men trots det bra! Ibland blir jag kanske lite trött på allt som just nu är omkring oss mycket  på jobbet och även privat. Men hur som helst så trivs jag ändå med livet och ser framemot helgen då jag ska träffa mamma och brorsan. Synd att inte jag får möjlighet att träffa syrran denna gång.Alltid lika roligt att prata med henne i telefon!
Läste nånstans i bibeln att vi utsätts inte för mer bördor än vi klarar av och det tror jag stämmer!
Ibland är små detaljer under ens dag viktiga.Det är de "detaljerna" som blir som gåvor till en.
 Som tex,
1.idag träffade jag en kvinna på utbildningen som var en mycket trevlig och speciell ny bekantskap som jag tror kommer att träffa igen.
2.hade ett gott "prat" med en vän på facebook-chatten för en stund sedan
3.Tittade på en bra film på tv ikväll som fick mig att koppla av
4. Fick ett mail från en vän med en inbjudan till en helg i Småland efter jul!

Läste i "Var morgon ny" något som jag tyckte var sant!

"De vackra och sällsynta ögonblick när Gud uppenbarar sig för oss är som dyrbara gåvor. Men alla har vi speciella gåvor som vi lever med dagligen, och som är en del av vårt jag. Hela livet lär oss att upptäcka och utveckla dessa gåvor som Gud har förlänat var och en av oss"

länge sen jag var här!

Ja, tiden går! Numera blir det bara en del korta inlägg på facebook! Hinner inte skriva så mycket här!
Idag har jag varit på en mycket intressant utbidningsdag som PMU hade i Flemmingsberg! Jag träffade både nya och väldigt gamla vänner sen ca 36 år tillbaka! Oj vad gammal jag börjar att bli! Kul va det iallafall!
Är nu faktikst lite trött! Har varit uppe sen kl 05.00 imorse för att hinna med tåget från stan.
Ikväll ska det bara slappas! Jag ska kura i soffan under en filt! Mysigt!

Hade tänkt att gå till kyrkan imorgon men har bestämt mig för att sova: imorgon eftermiddag hoppas jag på att kunna skypa med Magdalena! Nästa vecka blir intensiv både på jobbet och på flera utbildningsdagar i Uppsala.
PÅ fredag åker jag ner till lilla mamma och ska vara där tills på lördag! Det ska bi såroligt! har inte sett henne sedan jag kom hem från Sri lanka. Brorsan får jag också träffa på fredag! Roligt!!

Längtar efter soloch värme! jag avskyr regn och rusk och höst och vinter! Hoppas tiden går fört då vi ska vara i Thailand en hel månad! UNDERBART!
Fick förfrågan idag om fortsatt jobb på Sri Lanka framöver! SSr framemot det! har ju faktikst en bit av hjärtat kvar där hos mitt team Lifeline med goa vänner! Får se när det blir av! Jag hoppas framemot jul nästa år!

RSS 2.0