Sri Lanka! Landet jag alskar!

har nu varit har i snart fyra dagar! Kom hem fran en fantastisk resa i sodar Sri lanka. har varit dar och bott i en nationalpark tillsammans med magdalena och en god van! Vi bodde mitt inne i djungeln i ett litet hus. Det var vakter utanfor pga alla vilda djur. Forsta kvallen om det in en elefant balan alla bilar vid receptioen. Efter ett tag lyckade de att fa ut den darifren. En kvall satt hag pa var veranda. Plotslig kommer en massa vildsvin springande! Tur att man inte var i vagen. Vi sag elefabnter leoprder. krokodiler  plus en massa nadra djur!
Blev mygg biten till max, men stortrivs! Ar nu tillbaka till jobbet och fobreder utbildningen har under nasta vecka. Nu at ratsen slut! Skriver snart igen!

Snart på väg....! Sri Lanka nästa!

Står mitt upp i packningen och vet varken ut eller in! Jag packar alltid för mycket när jag ska iväg nån stans! Det svåra är ju att detta inte blir en semsterresa utan jag ska stå inför en massa folk och prata!
Ska avsluta arbetet som jag påbörjade därborta för snart ett år sedan! Det ska bli underbart att få träffa Magdalena och mina vänner där!

Har letat febrilt efter dosan som man kan sätta i väggen för att jaga bort muggen! Äntligen så hittade jag den samt tabletterna som ska in i den! Jag vill ju inte få malaria! Glömde bort att det var en sån årstid nu!
Av vad jag förstått så är det både jättevarmt massor med regn samt sol! Hur i all sin dar ska man veta vilka kläder som passar! Inte kan jag ha linnen och inte kan jag ha shorts som är ovanför knäna! (Möjligtvis då jag är ledig!) Det känns roligt att få arbeta med socialt arbete på ett helt annat sätt än vad vi gör här!
Jobbade färdigt på jobbet idag! Imorgon blir det de sista inköpen, frissan växla pengar, frissan etc.
Ska bla träffa en vän och äta lunch! Ska bli Roligt! Det är en person som betyder mycket för mig här i Gävle!
Ikväll var Magdalenas vän här och vi passade på att ringa och prata med henne på ett kort som jag köpt i en "invandrar affär" av en jätte trevlig äldre man! Vi kunde prata med henne i nästan en timme för bara 100:-
Stor skillnad om man skulle ringa på annat sätt!

I helgen har Rebecca och Grant varit här! jag och Beccy hade föreläsning på Pingstkyrkan! Kändes bra! Har fått mycket positiva gensvar!! Får se om det blir nåt mer häruppe i vår!

Syrran kom förbi igår! Hon hade varit uppe i Hälsingland med en bruten arnm och polckat en massa svamp som vi fisk massor utav! Hon är en tuff kvinna min lilla syster!

Nej, kom just på att jag har glömt att ta min kolera vaccin som skulle ha druckits för en vecjkka sedan! Jag får gå iväg och ta den! Bättre sent än aldrig!

Får se om vi hörs innan jag kommer hem igen! Kommer jag åt en dator så bllir det nog en rad!

Ha det gott därute ni som läser detta!

"Tant-ligan" fästingar Thailandresenärer och barnbarnen

Hade jättetrevligt med "tant-ligan från Uddevalla! Kul att besöka en ö (Gräsö) som man inte varit till tidigare! Jättefin!
Vi bodde i ett hus som ej hade rinnande vatten eller toalett! det var som förr i tiden!
Utedass! Värma vatten för att diska och försöka tvätta sig!
Det var skönt med en dusch när jag kom hem!
Det blev en del svamp plockning som jag älskar! Men, det som var mindre roligt det var att plocka bort en massa fästingar då jag kom hem!Usch! Det är nästan värre än Magdalenas kackelackor! de bits ju inte!
När jag kom hem hade Beccy och Grant precis kommit hem från sin resa i Thailand bruna och fina! Kul att det hade en så underbar resa! Vi har vår resa kvar i mars nästa år!! Den som spar han har!

Imorgon kväll ska ni till Bälinge efter jobbet! Roligt att få träffa en vän som bertyder mycket för oss!
På fredag kommer Daniel! Ska bli roligt att få rå om honom igen över helgen! På lördag blir det Stockholm!
Nästa vecka bär det av en sväng till Avesta. Kommer då att få träffa mina små älsklingar och vara lire "barnvakt"!
Det är jätteroligt att få träffa barnbarnen ganska ofta och få "skämma bort" dom lite!
Nu är det snart dags för Daniel att få resa utomlands med oss. Därefter då mina små i Avesta blivit lite större så blir det deras tur! Vi har redan börjat att prata om att flyga flygplan till ett annat land och bada etc.
Nej nu ska jag gå och slappa en stund framför tvn och säga god natt till vår "putte"



Daniel och farmor



Daniel och Lucas och farmor/mormor



Lucas





Oliver


Visst har jag underbara barnbarn!!


Föräldramöte, plommonmarmelad, rabarberkräm och kackelackor!

Ja, så har det gått en dag till! dagarnn går jättefort!
Ikväll så har vi varit på föräldramöte för vår "Putte" Det kändes lite "ringrostigt" att sitta i en högstadie skola igen!
Det var ju några år sedan nu! Inte mycket har förändrats måste jag säga! Ganska trist egentligen!
Vi vet nu till vilka dagar det är läxor etc! så nu får vi börja om igen! Ganska kul faktiskt!
Det ska allt bli bra för vår Putte!
Ikväll sen så fick jag flera kilo plommon som Putte hade fått av någon! Har nu gjort en massa marmald eftersom det inte går att äta upp allt! Rababerkräm blev det också av skörden från igår! Ganska kul att hålla på lite som förr igen (men i lagom doser!!)
Fick telefonsamtal från Sri Lanka ikväll! Mgdalena var på Kackelack- jakt så vi hjälptes åt över telefon med tips hur hon skulle få bort dem! Hon är strong!! Allt är ju så ovant! Vår Älskade Mgdalena!!
Imorgon blir det  bakning av Annas blåbärspaj innan resna bär av till eb´n fyr utanför östhammar!
Ska träffa "tant" ligan från Uddevalla! Ska bli jättekul att få tid att umgås några dagar där! Får se var vår "fyrfärd" tar vägen nästa höst!
Dags att sluta för ikväll! ha det gott all ni där i cyber rymden!





Här är en liten kackelacka på tal om dem! Dessa jagar Magdalena  ut från sitt sovrum och toalett innan hon ska sova! Hon gör det bra!

Livet "snurrar på"!

Ja, nu har vi lämnat av Magdalena på Arlanda igår! det blev trassel med hennes biljett och visa, men till sist så löste det sig! Iställer för att sitta ner på Arlanda i lugn och ro och ta en fika  med vår Magdalena blev det ett rusande mellan olika diskar för att hinna få alla problem med hennes biljett lösta innan planet skulle gå! tack o lov så ordnade det upp sig! Vi var ganska slut när vi satte oss i bilen för att köra hem till Gävle igen!
Stackars Magdalena som fisk slänga sig in i säkerhes kontrollen efter stora kramar från oss!
Vår "nykomling" som jag hädanefter komma att kalla "Putte" efter som han har bott hos oss ett tag nu, var ensam hemma för första gången så fick fick köra görsnabbt hem! Tack o lov så hade han gått och lagt sig och sov när vi kom hem.
Hela dan idag så har jag längtat efter att få ett livstecken från Magdalena. Strax för två svensk tid så ringde hon och berättade att hon kommit fram och blivit omhändertagen av de som skulle hämta henne. Skönt att hon nu är på plats! Det kommer att bli mycket ovant för henne det mesta! Men, Hon kommer att fixa det!

Ikväll trodde vi att vi skulle ha gått på ett föräldramöte med vår "Putte". Det visade sig att jag tagit fel på dag. Föräldramötet är imorgon! Snacka om virriga jag! Jag ringde då upp den äldre kvinnan (min nya vän) och kunde komma och hämta henne och åka till hennes kolonilott ikväll istället för imorgon! Så det kan bli!!

Kvällen har jag alltså tillbringat med att plocka äpplen, rensat buskar, tagit upp potatis, etc! Denna kvinnas kolonilott är som ett litet paradis! För mig är det verkligen avkoppling från allt annat jag annars gör när jag kan få vara ute och greja med växter och blommor m.m. Kvinnan som jag lärt känna alldeles nyligen är en underbar människa!




VI SAKNAR VÅR MAGDALENA!

Nu är det bara några veckor kvar tills jag reser till Sri Lanka! Ska bli roligt att träffa Magdalena de helger som jag är där få vi båda är lediga (förhoppningsvis)

Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig! Har inte varit så mycket sömn de sista nätterna inför Magdalenas resa.




TRÖTT!!

RSS 2.0